KmoPortefeuille

De rol van een KMO-Portefeuille Manager

Een KMO-portefeuille is in feite een investeringsfonds dat is opgericht door een klein bedrijf om specifieke aspecten van bedrijfsgroei en succes te financieren. De meeste bedrijven gebruiken dit type fonds alleen om te investeren in hun kernactiviteiten. In veel gevallen betekent dit het kopen van aandelen in de aandelen van een bedrijf en het opstellen van een financieringsplan. Kleine bedrijven beginnen zich echter te realiseren dat investeren in andere delen van hun bedrijf niet altijd de beste aanpak is. Het kan hen zelfs meer kosten om dit te doen.

De MKB-portefeuillemanager is doorgaans een doorgewinterde bankier die al vele jaren in kleine bedrijven heeft gewerkt en de ins en outs kent van hun verschillende financiële transacties. Ze zullen zich primair richten op de financiële kant van het bedrijf en nauw samenwerken met de CEO om een ​​goed geplande portfoliostructuur te verzekeren. De portefeuillemanager rapporteert ook aan de CEO en maakt deel uit van een adviesteam van vier portefeuillemanagers en een portefeuilleanalist.

Financieel: De portefeuillemanager houdt toezicht op de financiën van de KMO. De portefeuillebeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van en het toezicht op alle financiële activiteiten in de portefeuille. Dit omvat het werken met de financiële afdeling, de CEO en de raad van bestuur. Zij houden toezicht op de algemene financiële planning van de portefeuille.

Kapitaal en schulden: De portefeuillemanager zal toezicht houden op alle kapitaal- en schuldactiviteiten voor de KMO. Deze omvatten het zorgen voor voldoende en veilige financiering voor kapitaalprojecten, het kopen van commercieel onroerend goed, het kopen van machines en het afhandelen van schulden. Sommige portfoliomanagers werken uitsluitend met eigenaren van kleine bedrijven. Andere portfoliomanagers kunnen met elk bedrijf werken dat ze leuk vinden.

Vastgoed: Een portefeuillebeheerder is verantwoordelijk voor de financiering van de commerciële vastgoedbehoeften van de KMO.

Ook interessant

Opleidingen

Soorten OpleidingenOnderwijs verwijst naar de grondrechten en de fundamentele vaardigheden van de kinderen, die nodig zijn om de bevoegde volwassenen. ...

Lees verder

Ict

De rol van ICT in het hoger onderwijsICT helpt studenten hun leerproces te beheren, hun kennis objectief te bekijken, creatief actie te ondernemen, t ...

Lees verder

Management En Hr

Management-en HR-Scholen - Wat te Zoeken Bij het Kiezen van een opleidingOp de bovenste verdiepingen van het management en HR, management en HR-profe ...

Lees verder