Opleidingen over KMO-Portefeuille: Efficiënt Investeert in uw Bedrijf

De KMO-portefeuille is een subsidie-instrument dat wordt aangeboden door de Vlaamse Overheid en dat KMO's (kleine en middelgrote ondernemingen) helpt om te investeren in hun groei en ontwikkeling. Het is een nuttige financieringsmogelijkheid voor een scala aan opleidingen en adviesdiensten, variërend van webdesign en online marketing tot financiële planning en personeelsbeheer.

Maar hoe werkt dit precies en wat zijn de vereisten? Welke opleidingen passen het beste bij uw bedrijf? In deze tekst zullen we de belangrijkste aspecten van de KMO-portefeuille doornemen en enkele populaire opleidingen bespreken die u kunt volgen om uw onderneming te helpen groeien.

Wat is een KMO-Portefeuille?

De KMO-portefeuille is in feite een cofinancieringssysteem dat gericht is op de ondersteuning van de groei en ontwikkeling van bedrijven in Vlaanderen. Het subsidie-instrument is opgezet met als doel de Vlaamse KMO's te stimuleren om te investeren in opleidingen en/of advies.

De KMO-portefeuille wordt aan KMO's toegewezen die voldoet aan de volgende criteria: minder dan 250 werknemers, jaaromzet van minder dan 50 miljoen euro of een balanstotaal van minder dan 43 miljoen euro. Bedrijven kunnen een subsidie ​​aanvragen voor opleidingen en/of adviesdiensten bij erkende waarden.

Een KMO ontvangt een subsidie ​​van resp. 30% of 20% van de kosten exclusief BTW, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. KMO's kunnen tot €7.500 subsidie ​​krijgen voor adviesdiensten en tot €10.000 subsidie ​​voor opleidingen, per jaar. Het is van belang om te weten dat de subsidie ​​pas wordt omgedraaid nadat de opleiding of de adviesdienst succesvol is afgerond en dat er vooraf geen aanbetaling mag worden gevraagd.

Wat zijn de voorwaarden en hoe vraag je het aan?

Om in aanmerking te komen voor de KMO-portefeuille, moeten bedrijven aan enkele voorwaarden voldoen. Om te beginnen, moeten ze erkend zijn als een kmo volgens de definitie van de Europese Commissie. Bedrijven moeten ook actief zijn in het Vlaamse Gewest en een vaste rechtspersoonlijkheid hebben.

Bedrijven moeten zich registreren op de website van de KMO-portefeuille en hun aanvraag indienen. Om een ​​aanvraag in te dienen, moet u eerst een project invullen en een erkenning aanvragen. Dit kan online of via het contactcenter van de KMO-portefeuille.

Belangrijk is om te onderkennen dat de subsidiabele kosten voor adviesdiensten en/of opleidingen de volgende kosten omvatten:

- Het honorarium van de verslagen (max. €100,-/uur)

- Werkingsmiddelen (max. 10% van het totale subsidiebedrag)

- Incompanykosten (enkel voor opleidingen)

Er zijn enkele kosten die niet in aanmerking komen voor subsidie, waaronder algemene kosten en projectmanagementkosten.

Welke opleidingen zijn populaire keuzes?

Nu we beter begrijpen wat de KMO-portefeuille is en hoe het werkt, kunnen we enkele populaire opleidingen gevolgd die KMO's volgen om hun bedrijf te helpen groeien en ontwikkelen.

Online marketing

De wereld van de digitale marketing is voortdurend in ontwikkeling. Als eigenaar van een KMO is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van deze trends. Het vergroten van uw kennis van sociale media marketing, zoekmachineoptimalisatie en online adverteren kan u helpen uw bedrijf te laten groeien en meer leads te genereren.

Er zijn verschillende opleidingen beschikbaar onder de KMO-portefeuille die zijn gericht op deze gebieden, verschillende van basiscursussen tot meer uitgebreide workshops. Enkele van de meest waardevolle opleidingen zijn "Google AdWords Basis" cursussen, "Social Media Marketing" workshops en "SEO" trainingen.

Bedrijfscoaching

Bedrijfscoaching is een andere populaire keuze voor KMO's die de KMO-portefeuille willen gebruiken. Dit is een persoonlijke aanpak waarbij u een expert kunt helpen om u te helpen bij het verbeteren van verschillende aspecten van uw bedrijf. Bedrijfscoaching kan helpen bij zaken als financieel beheer, bedrijfsstrategie, management en personeelsbeheer.

KMO's kunnen gebruik maken van verschillende coachingdiensten onder de KMO-portefeuille, variërend van algemene coaching tot meer gespecialiseerde coaching.

Communicatie en Presentatie

Communicatie- en presentatieve vaardigheden zijn ook van cruciaal belang voor KMO's die hun bedrijf willen laten groeien. Goede communicatievaardigheden kunnen helpen bij het oproepen van relaties met collega's, klanten en leveranciers, terwijl presentatievaardigheden u kunnen helpen uw bedrijf en producten effectief te presenteren.

Enkele van de meest populaire coachingdiensten die KMO's onder de KMO-portefeuille kunnen volgen zijn "Effectief Communiceren", "Presentereren met Impact" en "Overtuigende Communicatie".

Conclusie

In deze tekst hebben we de belangrijkste aspecten van de Vlaamse KMO-portefeuille besproken en enkele van de populaire opleidingen besproken die beschikbaar zijn onder deze regeling. Door de KMO-portefeuille te gebruiken, kunnen KMO's profiteren van een breed scala aan opleidingen en adviesdiensten om hun bedrijf te laten groeien en ontwikkelen. Door u te interesseren op gebieden als online marketing, bedrijfscoaching en communicatie en presentatie, kunt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Ook interessant

Opleidingen

Soorten OpleidingenOnderwijs verwijst naar de grondrechten en de fundamentele vaardigheden van de kinderen, die nodig zijn om de bevoegde volwassenen. ...

Lees verder

Ict

Opleidingen Over Ict: De Sleutel Tot Een Succesvolle ToekomstIn de huidige digitale wereld is kennis van ICT essentieel voor zowel individuen als org ...

Lees verder

Management En Hr

Management en HR: Een cruciale combinatie voor een succesvolle organisatieGoed management is essentieel voor het behalen van organisatiedoelen en het ...

Lees verder